Soacra a adăugat turmeric la iaurt în fiecare zi. Ce s-a întâmplat cu ea după o lună!

Este cultivat în multe țări din regiune, iar în ultimii ani a câștigat popularitate în toată lumea, inclusiv în Bulgaria. Turmericul gălbui are o ușoară asemănare cu șofranul și, prin urmare, este cunoscut și sub numele de „șofranul săracului”. Pe lângă calitățile sale culinare, câștigă popularitate și prin efectul benefic pe care îl are asupra sănătății noastre. Maria este farmacist asistent și a descoperit turmericul din povestea unei femei care s-a ocupat cu succes de o problemă oncologică, scrie lekuva.net.

Ea a folosit turmeric ca supliment care însoțește tratamentul. Pentru ea însăși, Maria a ajuns la concluzia că va face terapie cu turmeric. Pe parcursul a 247 de zile, ea a luat o linguriță egală de turmeric.
Pentru a-l face mai gustos, a adăugat condimentul la o cană de iaurt. Efectul după aproape un an de terapie a fost uimitor. Maria a scăpat de 17 kilograme de exces de greutate, iar toate procesele inflamatorii din corpul ei au fost oprite.
În plus, nu a rămas nici urmă de dureri articulare și astăzi, la 47 de ani, joacă cu bucurie baschet în timpul liber, în același timp cu tinerii din cartier.

Toate schimbările pozitive care s-au produs la Maria au dus la faptul că grijile care o chinuiau cu ani în urmă nu mai sunt astăzi, iar oboseala și stresul au rămas din trecut. Turmericul este o plantă perenă care dezvoltă un sistem radicular puternic. Rădăcinile plantei, măcinate în pulbere, sunt folosite la gătit. Sunt gata de prelucrare atunci când frunzele plantei devin galbene.

Cele zece proprietăți medicinale ale turmericului

1. Condimentul este o componentă naturală antiseptică și antibacteriană. Cu aceste calități, este folosit pentru dezinfecția tăieturilor și a arsurilor. Funcționează bine pe psoriazis și alte afecțiuni inflamatorii ale pielii.

2. Oamenii de știință cred că condimentul poate reduce riscul de leucemie în copilărie.

3. Dacă este combinat cu conopida, se crede că turmericul poate reduce riscul de cancer de prostată. Din ce în ce mai multe calități anticancerigene ale turmericului sunt descoperite de experți, inclusiv pentru prevenirea cancerului de sân și a melanomului. Unii dintre oamenii de știință cred că există posibilitatea ca condimentul și ingredientele sale să prevină dezvoltarea metastazelor și să oprească formarea de noi vase de sânge pentru a hrăni tumorile. Testele pe animale de laborator arată că în viitor condimentul poate fi folosit ca bază pentru tratamentul unor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pancreatic, precum și pentru prevenire.

4. Turmericul are un potențial puternic de includere în medicamente antiinflamatoare puternice, așa că poate fi folosit pentru a trata o varietate de inflamații. Aceste caracteristici nu includ efectele secundare neplăcute ale multor produse vândute în farmacii. Datorită acestor proprietăți, turmericul este un remediu excelent pentru artrită.

5. Turmericul este o componentă naturală de detoxifiere a ficatului și elimină toxinele din organism.

6. Condimentul poate proteja împotriva bolii Alzheimer și poate încetini progresia bolii prin îndepărtarea plăcii de amiloid din țesutul creierului.

7. Testele pe animale de laborator indică faptul că ingredientele condimentului pot încetini dezvoltarea sclerozei multiple.

8. Condimentul este considerat o componentă utilă care poate accelera metabolismul și schimbul de grăsimi, precum și accelerarea arderii grăsimilor în exces, favorizând astfel pierderea în greutate și greutatea corporală normală.

9. Turmericul este considerat un calmant natural al durerii.

10. Condimentul funcționează bine asupra sistemului digestiv și poate fi folosit pentru a trata indigestia și aciditatea. În plus, tratează iritațiile intestinale, precum și colita ulceroasă, dar dacă este folosit prea des și agresiv, poate irita stomacul.

Notă: acest articol are doar scop informativ. Înainte de a utiliza orice remediu din medicina populară, consultați-vă medicul!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *