În ultima vreme, a mânca semințe de chia a devenit o adevărată modă, însă puțini dintre noi știm cum să le introducem în alimentație ca să beneficiem cu adevărat de incredibilele virtuți ale acestora.
Au de cinci ori mai mult calciu decât laptele!
De ce sunt semințele de chia folosite de sute de ani? Specialiștii susțin că acestea conțin de cinci ori mai mult calciu decât laptele, de trei ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de trei ori mai mult fier decât spanacul și de două ori mai mult potasiu decât bananele.
Dacă nu ați consumat până acum icre din semințe de chia, e momentul potrivit să vă delectați cu această delicatesă…
Mod de preparare:
Amestecați semințele cu ceapă tăiată foarte fin, ulei de măsline, apă, sare și lămâie. Gustul este inconfundabil!
De asemenea, puteți face din semințe de chia o băutură reminalizantă și energizantă.
Amestecați două lingurițe cu semințe cu două căni de suc de portocale, proaspăt stors, iar pentru mai multă savoare puneți și puțină pulbere de ghimbir. Puneți totul la rece și consumați pe parcursul zilei. Veți fi surprinși de efectele sale incredibile asupra arderii grăsimlilor.