Ceaiul de cimbru distruge streptococul gâtului, virusul gripei și luptă împotriva infecțiilor respiratorii

Ceaiul de cimbru distruge streptococul gâtului, virusul gripei și luptă împotriva infecțiilor respiratorii

Cu alte cuvinte, cimbrul este abundent în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale precum fier, potasiu, calciu și fosfor. Prin urmare, proprietățile sale stimulează protecția organismului împotriva a numeroase boli, precum gripa, răceala, bronșita și sinuzita.

În plus, această plantă oferă numeroase proprietăți antifungice și antibacteriene. Deci, este deosebit de benefic în distrugerea tulpinilor de bacterii precum E. coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus și pneumonia Klebsiella.

Iată cum să preparați ceaiul de cimbru și să vă protejați împotriva gripei, virușilor și infecțiilor respiratorii: Puneți o linguriță de cimbru uscat într-o cană și turnați apă clocotită peste ea. Acoperiți cana și lăsați apa să infuzeze cimbru timp de 10 minute. Apoi, strecurați frunzele. Apoi, adăugați o linguriță de miere și puțin suc de lămâie, pentru a spori gustul și a crește valoarea nutritivă a acestuia.

Ar trebui să bei acest ceai de 2-3 ori pe zi pentru a-ți întări sistemul imunitar și a-ți stimula sănătatea generală.

Iată alte 6 beneficii puternice ale cimbrului pentru sănătate:

1.  Reduce tensiunea arterială – Ceaiul de cimbru este extrem de benefic în tratamentul hipertensiunii. Antioxidanții săi au capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare, de a scădea nivelul colesterolului și de a menține un nivel sănătos al tensiunii arteriale. 2.  Toxiinfecții alimentare – Intoxicația alimentară apare atunci când înghiți alimente care conțin bacterii, paraziți și germeni toxici. Prin urmare, timolul și carvacrolul, compuși găsiți în cimbru, luptă cu succes împotriva acestor simptome și distrug bacteriile care provoacă infecția.

3.  Raceala si gripa – Cimbrul are proprietăți antivirale și antibiotice puternice, ceea ce îl face un remediu natural puternic în tratarea infecțiilor respiratorii. Tratează în mod natural simptomele de răceală, tuse și acționează ca un expectorant natural care ejectează excesul de mucus și ajută la calmarea gâtului. 4.  Anxietate – Această plantă este foarte eficientă pentru a calma stresul și a ameliora anxietatea. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături de ulei esențial de cimbru pe un șervețel și să inspiri profund pentru a ameliora anxietatea și a ușura presiunea.

5. Streptococi – De asemenea, cimbrul reduce spasmele musculare și previne tusea, care provoacă adesea dureri în gât. Pentru a calma infecția cu streptococ, beți o gură de ceai cald de cimbru și faceți gargară timp de aproximativ 2 minute.

6.  Acneea – Această plantă sănătoasă este, de asemenea, cunoscută ca o soluție naturală pentru pielea grasă și erupțiile de acnee. Doar, înmuiați o minge de vată în ceai de cimbru și puneți-o pe acnee. Soluția este, de asemenea, destul de eficientă în eliminarea tulpinii Propionibacterium acnes, care duce adesea la coșuri, pustule, puncte albe și chisturi acneice.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *