APA DE SFECLĂ – Remediu recomandat de specialiști pentru afecțiunile pulmonare

Poate că nu știai, dar apa de sfeclă este una dintre acele minuni ale naturii pe care nu ar trebui să le ignorăm. În special că este un leac la îndemana oricui, care te poate ajuta enorm în viață. Beneficiile sfeclei sunt nenumărate. Are proprietăți antioxidante remarcabile, tocmai de aceea poate preveni și chiar trata cancerul și multe alte boli, așa cum vom afla imediat.

Datorită conținutului extrem de bogat în substanțe nutritive, sfecla roșie este un aliment deosebit de complex. Această legumă, aparent banală, este recomandată în curele de detoxifiere a organismului și ca adjuvant în cazul multor probleme de sănătate.

Apa de sfeclă se folosește încă din timpuri străvechi și poate nu ar fi rău să reinviem aceste obiceiuri tocmai acum. Medicamentele ne pot ajuta, dar nu trebuie ignorate nici remediile naturiste. Apa de sfeclă este o rețetă elaborată de ing. Valeriu Popa, unul dintre cei mai mari fitoterapeuți români.

Apa de sfeclă roșie pentru boli pulmonare

Apa de sfeclă roșie este recomandată pentru toate bolile de plămâni, începând de la bronșite acute sau cronice și pneumonii, până la tuberculoza pulmonară.

Mod de preparare şi administrare

Se iau 2 borcane de 10 litri fiecare şi 2 kilograme de sfeclă roşie, curăţată. – Sfecla roşie se dă pe răzătoarea mare, după care se pune într-un borcan, peste care se toarnă apă clocotită până se umple. – Începând cu a doua zi, se consumă doar acel lichid, în loc de apă (1 ½-2 litri pe zi). – Când lichidul este pe sfârşite, se pregăteşte cel de-al doilea borcan. – Tratamentul nu trebuie întrerupt 3 luni.

Alte rețete elaborate de Valeriu Popa pentru boli pulmonare

Miere și mentă

Un kilogram de miere se amestecă cu 300 de grame de mentă proaspătă tăiată mărunt. Se ia câte o lingură cu 20 de minute înainte de masă, de trei ori pe zi.

In, miere și nucșoară

Se pisează 20 de grame de piper, o nucșoară și 50 de grame de semințe de in. Se amestecă cu 200 de grame de miere și se ia câte o linguriță, dimineața pe stomacul gol.

Fiertură de ovăz

Se fierb zece linguri de ovăz în doi litri de apă, timp de un sfert de oră. Se bea această fiertură de ovăz, în loc de apă, timp de șapte săptămâni.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *