Adolescent de 16 ani prins la volanul unei mașini neînmatriculate. Le-a spus polițiștilor că a ieșit la o plimbare cu prietenii

Un adolescent de 16 ani din Maramureș a fost oprit în trafic de polițiștii de frontieră, în noaptea de marți spre miercuri.

În mașina neînmatriculată, spun agenții, se aflau alți 3 copii. Tânărul de la volan le-a declarat oamenilor legii că a împrumutat mașina de la o cunoștință ca să-și ducă prietenii la o plimbare.

Mașina a fost oprită în trafic de polițiștii de frontieră pe raza localității Poienile de sub Munte, județul Maramureș.

Când l-au legitimat pe șofer, agenții și-au dat seama că au în față un adolescent de 16 ani, care nu deține permis de conducere.

Mai mult, mașina de teren pe care o conducea nu avea plăcuțe de înmatriculare și figura ca neînmatriculată pe teritoriul României.

În autoturismul tras pe dreapta se aflau și alți 3 minori, cu vârste curprinse între 15 si 17 ani, toți domiciliați pe raza județului Maramureș.

Tânărul de la volan le-a spus polițiștilor de frontieră că a împrumutat mașina de la o cunoștință ca să-și ducă prietenii la o plimbare, că nu credea că va fi oprit în trafic, dar și că nu i se pare că ar fi făcut ceva grav.

“În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conform Codului Penal, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, transmit reprezentanții Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *